De ce să te opui căsătoriilor gay. 5 motive

122

Un material de opinie semnat de pastorul Kevin Deyoung pe Christian Post aduce cinci argumente pentru care un creştin ar trebui să se opună căsătoriilor gay, în ciuda contextului aparent tot mai favorabil legalizării acestora.

Un material de opinie semnat de pastorul Kevin DeYoung pe Christian Post aduce cinci argumente pentru care un creştin ar trebui să se opună căsătoriilor gay, în ciuda contextului aparent tot mai favorabil legalizării acestora.

Iată cele cinci motive pe care DeYoung le aduce ca argument în favoarea "continuării unei opoziţii publice" faţă de legalizarea uniunilor cuplurilor de acelaşi sex:

1. Opinia publică nu se află la un consens generalizat privind căsătoriile gay, susţine DeYoung, care evidenţiază că, până în prezent, 30 de state au definit constituţional căsătoria ca o uniune strict între un bărbat şi o femeie.

2. Promovarea şi recunoaşterea legală a uniunilor homosexuale nu este în interesul binelui comun, oricât de bigot ar suna, spune Deyoung. O societate care învaţă că sexul depinde de definiţia pe care i-o dai nu e o societate care să slujească interesului său pe termen lung.

3. "Căsătorie" nu înseamnă doar un termen prin care definim cea mai preţioasă relaţie pe care o avem, ci înseamnă ceva ce a însemnat de-a lungul istoriei: o uniune între inimi şi minţi, care refectă misterul relaţiei dintre Christos şi Biserică. Nu e vorba, spune DeYoung, de relaţia dintre Christos şi Christos sau biserică şi biserică.

4.Legalizarea căsătoriilor gay înseamnă normaliyarea a ceea ce, până recent, a fost considerat comportament deviant.

5. Următorul pas după acceptarea căsătoriilor gay va fi sărbătorirea homosexualităţii ca unul dintre marile daruri ale diversităţii.