Noua Zeelandă a legalizat căsătoriile gay

87

Noua Zeelandă a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, după ce miercuri parlamentarii au aprobat o lege în acest sens cu 77 de voturi pentru şi 44 împotrivă. Noua Zeelandă a devenit astfel prima ţară din Asia – Pacific care a recunoscut uniunea civilă între persoanele de acelaşi sex, scrie BBC.

Comunitatea gay din Wellington a anunţat petreceri de stradă după decizia Parlamentului. Legea căsătoriilor gay va intra în vigoare în Noua Zeelandă în luna august.

Cu toate acestea, liderul Partidului Conservator din Noua Zeelandă, Colin Craig, a afirmat că foarte multe persoane dezaprobă noua lege. „Politicienii au luat în această seară o decizie pe care poporul acestei ţări nu ar fi luat-o", a spus el.

De asemenea, Bob McCoskrie, fondatorul grupului de lobby Family First (Familia pe primul loc), a afirmat că noua lege subminează conceptul tradiţional de căsătorie. „Istoric și cultural, căsătoria are loc între un bărbat și o femeie, iar acest lucru nu ar trebui schimbat", a declarat el.

În ciuda lobby-ului venit din partea grupurilor creştine, parlamentarii au votat, totuşi, documentul, făcând astfel ca Noua Zeelandă să devină a 13-a ţară din lume care să legalizeze căsătoria între persoane de același sex.