Scoţia ar putea introduce „căsătoria umanistă de încredere"

169

Pe lângă căsătoriile civile şi religioase, legiuitorii din Scoţia doresc să introducă şi „căsătoria umanistă de încredere", o alternativă nereligioasă pentru cei care nu cred într-un legământ în faţa lui Dumnezeu.

Propunerea de a legaliza acest tip de căsătorie aparţine guvernului scoţian, care a înaintat un proiect de lege pentru modificarea actualei legislaţii privitoare la căsătorie. În afară de căsătoria umanistă, guvernul doreşte şi legalizarea căsătoriilor homosexuale.

Modificarea urmăreşte transformarea obiceiului de a considera automat o căsătorie ca fiind religioasă, în detrimentul celor care nu-şi doresc o uniune înaintea lui Dumnezeu.

Aceasta nu este însă pe placul tradiţionaliştilor, precum Andrea Williams, director executive al organizaţiei Christian Concern, ce îşi propune revenirea Marii Britanii la creştinism.

„Căsătoria este o instituţie unică, o uniune pe viaţă între un bărbat şi o femeie…Redefinirea căsătoriei prin orice mijloc îi ştirbeşte însemnătatea în detrimentul societăţii. Este în interesul tuturor ca statul să continue să preţuiască şi promoveze căsătoria tradiţională", a declarat Williams pentru ediţia britanică a cotidianului Times.