SUA: Illinois legalizează căsătoriile între homosexuali

82

Marţi, 5 octombrie, Adunarea Generală din Illinois a aprobat un proiect de lege în vederea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, care, în curând, va fi semnat de guvernator şi va deveni lege.

Illinois este al 15-lea stat care aprobă căsătoriile gay. Imediat după această ştire, Bernard Cherkasov, director al grupului Equality Illinois, a declarat că este foarte bucuros, deoarece această luptă de ani de zile s-a terminat şi, în sfârşit, homosexualii nu vor mai fi consideraţi persoane inferioare, ci vor fi tolerate şi respectate, notează articles.chicagotribune.com.

Ed Yohnka, purtătorul de cuvânt al American Civil Liberties Union din Illinois a spus că această lege reprezintă o victorie pentru sute de persoane şi familiile lor, care de acum înainte vor fi considerate egale cu semenii lor, fără a mai fi discriminate. 

Cei care se opun acestui proiect de lege sunt dezamăgiţi şi se tem de faptul că iniţiativa ar putea încălca dreptul la libertate religioasă. Conferinţa Catolică din Illinois a declarat că este dezamăgită de faptul că Adunarea Generală a ales să intre pe un teren care nu îi aparţine şi nu este de domeniul ei, cum este cel al căsătoriei. Cei care se opun iniţiativei au subliniat faptul că vor apăra şi vor crede întotdeauna în căsătoria între un bărbat şi o femeie.