Gallup: Drepturile homosexualilor acceptate de majoritatea americanilor

121

În America, 54% dintre adulţi consideră că relaţiile gay sau cele lesbiene sunt acceptabile din punct de vedere moral, percepţia publică de acceptare faţă de aceste relaţii crescând de la 38% în anul 2002, la un maxim de 56% în anul 2011, potrivit unui sondaj Gallup.

Potrivit sondajului, 50% dintre americani susţin legalizarea căsătoriei homosexualilor, faţă de 42% în anul 2004. Săptămâna trecută, 61% dintre alegătorii din Carolina de Nord au susţinut un amendament la constituţia statului lor, care defineşte căsătoria ca unirea dintre un bărbat şi o femeie.

La nivelul SUA, 31 de state au votat pentru modificarea legilor care înainte interziceau căsătoria de acelaşi sex.

Drepturile homosexualilor au o mare susţinere din partea femeilor adulte cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani, a democraţilor și a non-religioșilor americani. În rândul creștinilor, catolicii oferă mai mult sprijin decât protestanţii.

Rezultatele sondajului Gallup se bazează pe un interviu telefonic efectuat în luna mai, pe un eșantion aleatoriu de 1024 de adulţi, cu vârstă peste 18 ani, din 50 de state din SUA şi Districtul Columbia.