Hillary Clinton are un angajament personal faţă de homosexuali

121

    Hillary Clinton i-a încurajat pe angajaţii Departamentului de Stat american să le spună tinerilor că a fi homosexual este OK, notează cnsnews.com.

    „Drepturile omului sunt drepturile homosexualilor şi drepturile homosexualilor sunt drepturile omului", a spus Hillary Clinton. În consecinţă, Departamentul de Stat va continuă să aibă pe agenda de lucru eliminarea discriminării pe motive care ţin de orientarea sexuală. Remarcile Secretarului de Stat au fost făcute cu prilejul unui eveniment dedicat apărării drepturilor omului.

    Cheryl Mills, şeful staffului lui Hillary Clinton, a spus despre aceasta că are un „angajament personal" faţă de lesbiene, homosexuali şi alte minorităţi sexuale.

    Pe de altă parte, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului nu consacră dreptul la mariaj homosexual, fiecare stat fiind liber să legifereze această chestiune cum crede că este mai bine, au spus ieri reprezentanţii CEDO, care au respins cazul a doi austrieci care doreau să se căsătorească, anunţă Agerpres.

    „Autorităţile naţionale sunt mai bine plasate pentru a aprecia nevoile sociale în această chestiune şi de a răspunde, deoarece mariajul are conotaţii sociale şi culturale profund ancorate, care diferă mult de la o societate la alta", a spus CEDO.