Homosexualii câștigă de partea lor Uniunea Europeană

66

Ieri, Parlamentul Scoţiei a votat cu 105 voturi pentru și 15 împotrivă legalizarea căsătoriilor homosexuale. Astfel, ţara a devenit a 11-a jurisdicţie din Uniunea Europeană și a 17-a din lume care să elimine definiţia tradiţională a căsătoriei, dintre un bărbat și o femeie.

Irlanda de Nord a rămas ultima jurisdicţie a Marii Britanii care încă se mai împotrivește acestui trend care a cucerit Europa și nu numai. În Scoţia, parlamentarii se grăbesc să implementeze noile legi pentru că primele căsătorii homosexuale se poată fi înregistrate din toamna acestui an.

Victorie sau eșec?

„Ceea ce facem astăzi este remarcabil, dăm întregii lumi o declaraţie din partea Scoţiei că noi credem în recunoașterea iubirii în cuplurile de același sex, la fel cum credem și pentru cuplurile de sex opus", a declarat Alex Neil, ministrul Sănătăţii.

Neil a mai ţinut să precizeze și că în cazul în care clerul nu va putea oficia astfel de ceremonii din cauza problemelor de conștiinţă, vor fi protejaţi. Biserica Scoţiei, o confesiune prezbiteriană ce reprezintă majoritatea creștinilor din Scoţia, spunea în septembrie că ar putea pur și simplu să renunţe cu totul la oficierea nunţilor, dacă această lege va trece.

Parlamentarii scoţieni nu au ţinut cont la momentul votului de împotrivirea poporului, exprimată printr-o petiţie semnată de 54.000 de oameni care cerea guvernului să renunţe la idee. Conform declaraţiilor grupului Scotland for Marriage, petiţia a fost trimisă la guvern, dar datele de contact ale semnatarilor au fost șterse de teama discriminării.

Grupul care susţine căsătoria tradiţională a cerut să se facă amendamente la această lege care să protejeze nu doar clerul care decide să nu oficieze ceremonii, dar să protejeze și cetăţenii civili care ar putea fi prinși într-un conflict între noua lege și propria conștiinţă.

Toate statele UE să promoveze drepturile homosexualilor

Decizia luată de parlamentarii scoţieni vine în contextul în care Parlamentul European a decis să aprobe raportul Lunacek, care cere ca toate ţările Uniunii Europene să implementeze strategii pentru a combate discriminarea ce poate avea la bază preferinţele sexuale, handicapul sau etnia. Propunerea, care nu este legislativă, urmează să ofere protecţie homosexualilor şi cuplurilor de acelaşi sex la locul de muncă şi în societate, în ansamblul ei.

Raportul, care se numește și „Harta către drepturile LGBTI", a trecut cu 394 de voturi pentru, 176 împotrivă și 72 de reţineri. Cea care a întocmit raportul, Ulrike Lunacek, este membră a Partidului Verzii Austrieci,un partrid de extremă stânga, care a lucrat împreună cu ONG-ul european de top pe problemele drepturilor homosexualilor, ILGA Europe. Aceștia sunt cei care îi numesc pe opozanţii căsătoriei homosexuale „extremiști religioși", „ultraconservatori", „mincinoși", scrie LifeSiteNews.

Raportul a fost aprobat în ciuda părerii cetăţenilor de rând. Doar Lunacek a primit în jur de 41.000 de e-mailuri împotriva propunerii, iar alţi parlamentari europeni au primit alte 100.000 de mesaje de opoziţie. Cei 176 de miniștri de dreapta care au votat împotrivă au declarat că nu este treaba Uniunii Europene și se amestece în probleme de familie, scrie EuObserver.

Deja cetăţenii europeni sunt apăraţi de orice încercare de discriminare sexuală prin carta drepturilor fundamentale ale omului, ar Lunacek consideră că UE trebuie să facă mai mult pentru grupul special LGBTI.„Astăzi, parlamentarii au eșuat să voteze pentru drepturile umane și, în schimb, au votat pentru drepturile unui grup special. Au refuzat să asculte de multele avertizări privind crearea unui grup de drepturi speciale, care este începutul unei eroziuni periculoase a însuși conceptului de drept uman, care ar trebui să se aplice tuturor în mod egal", a declarat Sophia Kuby, care conduce Organizaţia European Dignity Watch.

Iar preşedintele Comitetului Internaţional pentru Demnitatea Umană, Nirj Deva, declara că „acesta este cel mai recent exemplu de demers al unor eurofili zeloşi care încearcă să-şi impună doctrina socialistă cu forţa asupra celorlalte state membre. Nici nu ne dorim, nici nu avem nevoie de a diviza societatea europeană, oferindu-le drepturi şi privilegii separate unora sau altora."