VIDEO: McDonalds Canada arată cum se fac, de fapt, McNuggets

795

Reţeaua de restaurante McDonald's din Canada a realizat recent un video prin care doreşte să dezmintă toate informaţiile răspândite prin media şi alte mijloace, potrivit cărora McNuggets de pui sunt făcuţi din aşa-numita „mâzgă roz".

Potrivit realizatorilor, videoul arată cu fidelitate modul în care sunt făcuţi, din momentul începerii fabricării lor până în momentul în care ajung în restaurantele McDonald’s, dezminţind, în felul acesta, informaţiile care susţineau că aceştia sunt făcuţi din mâzga roz, notează businessinsider.com.

Procesul de fabricare începe în sala de dezosare, în care ajung puii întregi. Acolo sunt separate diferitele părţi ale puiului, iar carnea de la piept este pusă deoparte pentru nuggets. Apoi, pieptul este curăţat de grăsime şi trimis în sala unde va fi tocat şi amestecat cu condimente şi cu pielea puiului, pentru a-i da mai mult gust. După această fază în care, după cum subliniază Nicoletta Stefou, manager de aprovizionare pentru McDonald’s Canada, nu se foloseşte în niciun moment mâzga roz, amestecul de carne trece în sala în care i se dă formă de minge, de clopoţel, de gheată şi de papion, pentru a deveni nuggets. Apoi, nuggets sunt acoperiţi cu amestecul pentru pane, după care sunt acoperiţi cu tempura şi trimişi în friteuză. Cu toate acestea, ei nu sunt complet prăjiţi, urmând ca acest proces să se finalizeze atunci când ajung în restaurantele McDonald’s.

Nu de mult, a ieşit la iveală faptul că, în SUA, carnea din care erau făcuţi hamburgerii nu era altceva decât un amestec din resturile rămase după procesarea cărnii, numită „mâzgă roz, care era folosită drept hrană pentru animalele de companie. Printre resturi se găseau intestine, care, de obicei, sunt infestate cu salmonela şi E.coli, bacterii care provoacă jumătate dintre bolile infecţioase digestive la om. Pentru ca această „mâzgă roz” să devină comestibilă pentru oameni, era tratată cu hidroxid de amoniu, o substanţă toxică, folosită în produsele de curăţare prin care, potrivit producătorilor, eliminau bacteriile şi microbii.

Procesul prin care se obţine această pastă a fost aprobat în anul 2007 de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite şi de Administraţia Alimentară şi a Medicamentului.

Sursă foto: wikimedia.com