Majoritatea americanilor susţin stilul de viaţă gay

175

Este prima oară în istoria Gallup de sondare a opiniei publice când americanii sunt majoritari în susţinerea stilului de viaţă gay, conform publicaţiei Houston Belief. Într-un sondaj recent 52% dintre adulţi consideră homosexualitatea acceptabilă, în timp ce 43% o apreciază ca fiind imorală.

    Este prima oară în istoria Gallup de sondare a opiniei publice când americanii sunt majoritari în susţinerea stilului de viaţă gay, conform publicaţiei Houston Belief. Într-un sondaj recent 52% dintre adulţi consideră homosexualitatea acceptabilă, în timp ce 43% o apreciază ca fiind imorală.

 

   

    În grafic se observă tendinţele americanilor în utlimul deceniu. Faţă de anii trecuţi, diferenţa e dată de bisericile creștine, de legislaţia care permite căsătoriile homosexuale și legislaţia din cadrul armatei. Toate acestea au devenit din ce în ce mai tolerabile cu stilul de viaţă gay. Spre exemplu în catolicism procentul de susţinere este de 62%. În alte biserici drepturile homosexualilor au luat avânt după ce homosexualii din cadrul clerului au fost acceptaţi să slujească.