Naţiunile Unite vor să incrimineze homofobia

89

O coaliţie de grupuri ce aparţin Organizaţiei Naţiunilor Unite s-a alăturat apărătorilor drepturilor homosexualilor din Brazilia într-un efort de a convinge legiuitorii să ia măsuri şi să incrimineze homofobia.

Alianţa a trimis o scrisoare preşedintelui Dilma Rousseff şi altor oficiali în care argumenta că homosexualii sunt discriminaţi, ceea ce duce la accesul limitat al acestora la programe de prevenţie anti-SIDA. Din această cauză, ar spune reprezentanţii alianţie, infectarea cu HIV în rândul homosexualilor este de 10%, în timp ce în Brazilia media este de 0,6%.

Însă scrisoarea nu este doar una informativă, ci urmăreşte să accelereze adoptarea unor măsuri legale împotriva homofobiei, precum proiectul de lege PLC122, care ar condamna la închisoare pe oricine face afirmaţii homofobe.

Un studiu recent, care a dorit să afle cât de „homofobi" sunt brazilienii, a relevat că 92% dintre brazilieni au fost de acord cu afimaţia „Dumnezeu a creat femei şi bărbaţi de diferite sexe pentru a avea o familie armonioasă şi pentru a face copii".

În ciuda acestor statistici, guvernul brazilian a decis că cetăţenii sunt homofobi şi că trebuie să fie „re-educaţi". Administraţia Rousseff – cunoscută pentru agenda pro-gay – are acum de partea ei şi susţinerea internaţională, ceea ce face ca proiectul de lege să poată deveni lege în vigoare.

În cazul în care homofobia va putea fi considerată delict, liderii religioşi şi chiar credincioşii de rând vor avea de suferit, chiar şi atunci când se vor pronunţa împotriva căsătoriilor homosexuale sau când vor citi versete biblice în acest sens.