Pastor homosexual, repus în drepturi

189

    Reverendul Bradley Schmeling şi reverendul Darin Easler, doi pastori luterani din Atlanta (SUA) au fost reprimiţi în biserica lor, în calitate de pastori, după ce, anterior, Schmeling fusese îndepărtat din această poziţie datorită preferinţelor de tip homosexual. Decizia vine la opt luni după ce luteranii din Statele Unite au votat în favoarea aprobării ca persoanele homosexuale sau lesbiene să poată sluji bisericile, în calitate de clerici.

    Schmeling fusese îndepărtat din poziţia de pastor prin decizia unui comitet disciplinar, în 2007, pe motiv că era implicat într-o relaţie de tip homosexual cu Easler. Acesta din urmă renunţase, în 2003, la slujba de pastor, nefiind de acord cu politica bisericii vizavi de homosexualitate.

    „Cred că biserica a văzut darurile şi capacităţile homosexualilor, lesbienelor… şi a văzut că Duhul îi cheamă la slujire”, a declarat Schmeling după aflarea deciziei de repunere în drepturi. Membrii bisericii luterane Sf. Ioan, unde slujeşte Schmeling, nu au nimic împotriva faptului că pastorul lor este implicat într-o relaţie cu o persoană de acelaşi sex. Dimpotrivă, potrivit spuselor lui Schmeling, când acesta i-a anunţat că şi-a găsit un partener de viaţă, membrii au organizat o petrecere în cinstea lor. (Sursa: Associated Press)