Peru: Mii de evanghelici au contestat o lege pro-gay

21

Mii de creştini evanghelici din Peru au protestat împotriva unui proiect de lege care le-ar permite homosexualilor să îşi exprime afecţiunea în spaţiile publice şi chiar în şcoli. „Nu ne ucideţi inocenţa! NU proiectului de lege pro-homosexualitate, DA valorilor!" au scandat participanţii la protest.

Evanghelicii au susţinut că acest proiect de lege este un atac împotriva drepturilor copilului şi ale familiei, informează christianpost.com.

„Cerem oraşului Lima să înceteze promovarea unei legi controversate care impune ideologia gay în şcolile şi spaţiile publice", a declarat Carmen Mollo, directoare a Pro-Family National Coordinator Organization.

Proiectul de lege a fost iniţiat de senatorul Manuel Cardenas care susţine că această lege „va promova egalitatea între sexe şi va preveni discriminarea în funcţie de orientarea sexuală".

Participanţii la protest şi-au exprimat dezacordul cu privire la intenţia primarului oraşului Lima de a crea o Zonă Roz, în capitala ţării, care să fie destinată practicării prostituţiei legale.