Președintele Obama critică ţările care adoptă legi „împotriva homosexualilor”

323

Preşedintele american Barack Obama a criticat marţi ţările care adoptă legi discriminatorii faţă de homsexuali, după adoptarea de către Rusia a unor măsuri care sancţionează „propaganda" gay, informează Mediafax.

O lege rusească, promulgată de preşedintele Vladimir Putin, a introdus amenzi de până la 5.000 de ruble (156 de euro) pentru cetăţenii care difuzează informaţii minorilor „cu intenţia de a da naştere unor forme de sexualitate netradiţionale" sau care ar putea antrena „înţelegerea deformată", potrivit căreia relaţiile homosexuale şi heterosexuale ar fi „echivalente din punct de vedere social".

„Nu am nicio toleranţă pentru ţările care încearcă să trateze persoanele gay, lesbiene sau transgender astfel încât să le intimideze şi să le facă rău", a declarat președintele american, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, răspunzând astfel unei întrebări cu privire la adoptarea legii ruseşti.

„Fie că discriminezi pe criterii de rasă, religie, gen sau orientare sexuală, încălci morala de bază, care cred că ar trebui să treacă dincolo de fiecare ţară", a adăugat Obama.

„Rusia nu este singura care adoptă astfel de legi", a menţionat el, referindu-se la ţări din Africa, fără să le nominalizeze însă. „Eu ştiu că esenţial este să faci în aşa fel încât aceste persoane să fie tratate echitabil şi just", a mai spus președintele.