Univ. Oxford schimbă regulile în favoarea studenţilor gay

60

În câteva zile, mai exact de pe 4 august, Universitatea Oxford din Marea Britanie renunţă la uniformele diferite ale fetelor şi băieţilor pentru a nu face discriminare pe considerente de gen.

În câteva zile, mai exact de pe 4 august, Universitatea  Oxford din Marea Britanie renunţă la uniformele diferite ale fetelor şi băieţilor pentru a nu face discriminare pe considerente de gen.

Mai exact, studenţii vor putea alege să poarte fustă şi ciorapi, iar studentele costum şi cravată. Universitatea, care este cea mai veche universitate din ţările vorbitoare de limbă engleză, a decis să schimbe codul vestimentar în urma unei moţiuni înaintate de Societatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender şi queer (LGBTQ Soc), care a fost adoptată de asociaţia studenţilor de la Oxford anul acesta.

Astfel, regulile au fost schimbate pentru a înlătura orice restricţie vestimentară referitoare la gen şi pentru ca persoanele gay sau trans-sexuale să nu se simtă discriminate, potrivit unui purtător de cuvânt al Universităţii Oxford, potrivit BBC.

Potrivit reprezentantului comunităţii LGBTQ, Jess Pumphrey, această schimbare va face experienţa examenelor, pentru mai mulţi studenţi, „mai puţin stresantă".