Mai atent la propriile gânduri și emoţii, mai puţin ispitit de recompense imediate

55

Persoanele care sunt conștiente de sine, de propriile gânduri și emoţii sunt mai puţin influenţate de recompensele imediate, susţin cercetătorii de la Universitatea din Toronto Scarborough, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Experţii au folosit electroencefalografia (EGG) pentru a analiza activitatea înregistrată în creierul participanţilor, în momentul în care au primit feedback pozitiv, neutru sau negativ. Rezultatele au arătat că răspunsul creierului la aprecierile pozitive a fost mai scăzut în cazul persoanelor atente la propriile gânduri și emoţii, în raport cu cele care nu erau la fel de concentrate pe sine.

Coordonatorul studiului, Rimma Teper, doctorand la Universitatea din Toronto Scarborough, subliniază că și alte studii efectuate anterior au arătat că indivizii conștienţi de sine au o putere mult mai mare de autocontrol.

„Descoperirile sugerează că persoanele conștiente de sine sunt mai puţin afectate de recompensele imediate, lucru care se pliază bine pe ideea potrivit căreia indivizii conștienţi de propria persoană sunt mai puţin impulsivi", a declarat aceasta.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul de specialtate Emotion