Apple va controla casele viitorului

28

Acţiuni precum pornirea aerului condiţionat în dormitor sau aprinderea luminilor ar putea fi efectuate chiar înainte de a ajunge acasă, cu ajutorul tehnologiei pe care Compania Apple plănuiește să o implementeze, pentru a anticipa mișcările utilizatorului, scrie Laptop Mag.

Pentru ca sistemul să funcţioneze, dispozitivele mobile, precum iPhone și iPad, trebuie să transmită către dispozitivele secundare de acasă informaţii legate de coordonatele spaţiale ale utilizatorului.

Datele despre locul unde te afli, transmise prin GPS-ul telefonului, sunt comunicate către servere- releu. Acestea pot fi transmise pe baza unor condiţii predeterminate, ca de exemplu la un anumit interval de timp, cu ajutorul unor acţiuni, de pildă prin conectarea la reţelele de socializare. De asemenea, poziţia poate fi determinată și prin intermediul reţelelor WI-FIpe pe care le folosește în mod obișnuit utilizatorul.

La rândul lor, dispozitivele secundare de acasă trebuie conectate la serverele-releu pentru a primi informaţiile prin modalităţile disponibile, precum USB. Totodată, sistemul permite monitorizarea dispozitivelor pentru a verifica dacă acestea sunt sau nu pornite.

Recentul brevet Apple nu este unicul care promite inovaţii în viitor, în special în revoluţionarea caselor și transformarea lor în locuinţe „deștepte". Compania a solicitat înregistrarea ca marcă comercială a primului produs inovator de după sfârșitul erei Steve Jobs, iWatch. Despre acest gadget, analistul Brian White dezvăluia că le-ar putea permite utilizatorilor să „își controleze casa", oferindu-le acces la dispozitivele de încâlzit sau răcit, audio, video sau cele de iluminare, scrie BGR.