„Micul Hercule” și fratele său vor rămâne în custodia părinţilor

19

Magistraţii Tribunalului Olt au hotărât să respingă cererea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt de a-i pune în plasament pe Giuliano şi Claudiu Stroe, cei doi fraţi puşi de tatăl lor să facă exerciţii de forţă foarte dificile, scrie Mediafax.

Giuliano este alintat de presă ca „micul Hercule", a fost vedetă la emisiunea „Românii au talent" și recent, tatăl său a pus pe internet un videoclip în care este înfășurat în niște lanţuri mari, trăgând după el un câine prin sala de antrenament. După această „demonstraţie", băiatul este pus de tatăl său să facă 17 tracţiuni extrem de grele pentru vârsta lui.

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, s-a declarat dezamăgită de decizia Tribunalului și o va ataca în instanţă. „Indiferent şi de rezultatul apelului, Direcţia va continua monitorizarea celor doi minori ai familiei Stroe, atât prin intermediul angajaţilor noştri, cât şi cu ajutorul autorităţilor. Vom încerca să colaborăm cât de mult putem cu familia, dar şi cu autorităţile din comuna unde locuieşte familia, astfel încât să ne putem atinge scopul de a-i şti pe copii protejaţi şi sănătoşi", a declarat Rădiţa Piroşca.

DGASPC a fost acuzată de către părinţii copiilor, în faţa magistraţilor, că „acţionează doar la presiunile media". Aceştia au mai susţinut că copiii sunt „absolut sănătoşi" și că au întrerupt antrenamentele.