FBI va monitoriza infracţiunile motivate de ură împotriva sikhiştilor, hinduşilor şi arabilor

14

După ani de presiuni din partea legislatorilor și a organizaţiilor pentru drepturile civile, FBI-ul a decis să înceapă monitorizarea oficială a actelor de violenţă motivate de ură împotriva sikhiştilor, hinduşilor şi arabilor din SUA.

În ultimii ani au avut loc numeroase atacuri violente împotriva adepţilor sikhismului în California, Florida, New York, Washington și în special Oak Creek, Wisc., unde un bărbat a împușcat și ucis șase închinători într-un templu, pe 5 august 2012.

 De asemenea, în decembrie 2012, o femeie a împins un bărbat hindus în faţa unui metrou în mișcare din New York, omorându-l, după care a mărturisit poliţiei: „Îi urăsc pe hinduși și pe musulmani încă din 2001".

Și arabii-americani au fost ţinta atacurilor criminale, fiind adesea consideraţi în mod automat musulmani, scrie Huffington Post.

Schimbările, ce vor intra în vigoare în 2015, sunt foarte apreciate de membrii celor trei grupuri, ce speră să evite în felul acesta problema subraportării infracţiunilor motivate de ură împotriva religiilor și culturilor lor. În special, adepţii religiei sikhite – în cadrul căreia bărbaţii poartă turban și își lasă bărbi lungi – au afirmat că violenţele motivate de ură împotriva lor sunt adesea raportate greșit ca fiind anti-musulmane.

Statisticile cu privire la populaţia fiecăruia dintre aceste grupuri din SUA variază. Fundaţia pentru Ocrotirea Legală și Educaţia Sikhiștilor Americani estimează că în SUA există 500.000 de sikhiști americani. Fundaţia Hindu-Americană afirmă că există 2,3 milioane de hinduși în SUA. Iar potrivit Institutului Arab-American, există 3,5 milioane de arabi americani.