Vedetele germane scot limba pentru a promova integrarea imigranţilor

94

Limba germană este folosită, la propriu, într-o campanie de motivare a imigranţilor din Germania să înveţe limbajul local și să se integreze.

Vedete din Germania provenind din rândul minorităţilor etnice și-au colorat limbile în negru, roșu și  auriu, pentru o campanie menită să încurajeze integrarea imigranţilor din spaţiul german. Accentul cade pe învăţarea limbii germane ca element de bază al integrării.

Un ministru de origine turcă, un rapper și un fotbalist sunt doar câteva dintre vedetele care au acceptat invitaţia Fundaţiei Germană pentru Integrare de a participa la campania ce urmează să aibă vizibilitate până în luna februarie a anului viitor.Subiectul integrării, care a stârnit ample dezbateri în ultima perioadă, a constituit și subiectul unei conferinţe naţionale prezidate miercuri de cancelarul german Angela Merkel, la o lună după ce cancelarul anunţa, într-un comentariu, eșecul multiculturalismului în Germania.„Fă-te auzit. Intră în viaţă” este sloganul campaniei care va împânzi ziarele și revistele germane, inclusiv pe cele de largă circulaţie, Bild și cotidianul turc Hurriyet, foarte popular în cadrul comunităţii turce din Germania, transmite BBC.