Născut să câştig: succesul este înscris în ADN

400

Unii oameni sunt născuţi pentru success, cred oamenii de ştiinţă. Un studiu recent arată că trăsăturile de personalitate care pot face diferenţa între success şi ratare sunt determinate în proporţie mai mare de genele moştenite, decât de educaţia primită.

ADN-ul joacă un rol mai important în definirea acestor trăsături decât educaţia sau anturajul. Luate la un loc, aceste trăsături de personalitate pot face diferenţa între succes şi ratare.

Cercetătorii de la Universitaea Edinburgh au comparat perechi de gemeni identici, care împart aceeaşi educaţie şi acelaşi ADN, cu perechi de gemeni care nu sunt identici din punct de vedere genetic, dar au primit aceeaşi educaţie. Astfel, a fost măsurată influenţa structurii genetice asupra trăsăturilor de personalitate.

Rezultatele, publicate în Journal of Personality, au arătat că genele joacă un rol mai important decât modul de viaţă în formarea individului. Predispoziţia către determinare, socialibilitate sau stabilirea unor ţinte depinde de genele fiecăruia, relatează Daily Mail.

Trăsătura de caracter cel mai puternic influenţată de structura ADN-ului este autocontrolul.

De asemenea, genele determină în mare măsură cât de determinaţi şi persistenţi suntem. Acest lucru este important în ceea ce priveşte succesul, o persoană perseverentă având mai multe şanse să-şi atingă scopurile decât una care se dă bătută din prima.