După ce a fost acuzată că produce cancer, Coca-Cola a decis să modifice metoda de fabricare a băuturii, schimbând felul în care se foloseşte caramelul ce dă culoarea maro băuturii şi care este cancerigen. Măsurile sunt prevăzute doar pentru Statele Unite şi chiar dacă vor fi puse în aplicare băutura rămâne un pericol pentru sănătate.
La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de acest suc, în stomac ajunge cantitatea a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic. Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă, informează blisstree.com.
Ce se întâmplă după ce bei un pahar de Coca-Cola
După 20 de minute nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, eliberând o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transformând zahărul în grăsime.
La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.
După 45 de minute se accelerează producţia de dopamină
După 45 de minute corpul accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de băutură carbogazoasă acţionează asemeni heroinei.
La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.
O femeie din Noua Zeelandă a murit din cauza dependenţei de Coca-Cola. Obişnuind să bea zilnic câte 7,5 litri de cola, doctorul care s-a ocupat de cazul ei a constatat că suferea de hipokaliemie, o afecţiune ce presupune existenţa un nivel scăzut de potasiu în organism şi care ar fi fost cauzată, cel mai probabil, de consumul mare de Coca-Cola. Medicul crede că un alt factor care ar fi contribuit la decesul femeii ar fi fost nivelul ridicat de cafeină pe care îl conţin băuturile de tip cola.