O descoperire şocantă ridică o problemă de etică

25

O ieşire la pescuit în Munţii Ural (Rusia) s-a terminat cu ţipete de groază, duminică seară, după ce un bărbat a descoperit câteva recipiente în care se găseau rămăşiţe umane, relatează Russia Today.

Poliţia a descoperit la faţa locului 50 de recipiente în care se aflau 248 de fetuşi, cu vârste între 12 şi 16 săptămâni. Recipientele erau etichetate cu numele de familie al mamei şi un cod, care se presupune că este alcătuit din cifre referitoare la perioada sarcinii, data avortului şi spitalul de provenienţă.

Speculaţiile care se fac nu exclud posibilitatea ca fetuşii să fi fost folosiţi în teste de laborator sau pentru prelevarea de celule stem, folosite în tratamentul bolilor, dar şi a unor proceduri cosmetice controversate.

Deşi ancheta este în desfăşurare şi nu se cunoaşte încă provenienţa recipientelor, se pare că acestea au fost considerate deşeuri şi aruncate în zonă. Totuşi, medicii chestionaţi afirmă că, în cazul deşeurilor de acest tip, nu se procedează nici la păstrarea lor timp de 10 ani, nici la etichetarea lor.