O fetiţă de 6 ani se transformă într-o STATUIE vie

339

O familie din SUA se luptă să-și salveze fiica de șase ani înainte de a deveni o statuie vie. Ali McKean, din Bellevue, Ohio, suferă de o afecţiune rară, care face ca orice lovitură să-i transforme mușchii și tendoanele în oase. Fetei i se dezvoltă încă un schelet pe lângă cel deja existent, ceea ce o va pietrifica într-o zi, permiţându-i să-și miște doar buzele.

Numai 750 de persoane din întreaga lume au fost diagnosticate cu această afecţiune stranie și incurabilă, numită fibrodisplazie osificantă progresivă, ce osifică mușchii și tendoanele pacienţilor, punandu-i în imposibilitatea de a se mai putea mișca vreodată, scrie Daily Mail.

Mama fetei, Angela, spune: „Ali se rigidizează, iar într-o zi se va pietrifica complet". Cu cât cade mai des și primește mai multe lovituri, cu atât situaţia ei se agravează, transformându-i corpul într-o închisoare ambulantă. „E foarte dificil să decizi dacă să o lași să facă tot ce își dorește acum, dându-i posibilitatea bolii să progreseze. Ne întrebăm dacă nu cumva ne va urî când va fi mai mare pentru că nu am lăsat-o să facă tot ce își dorea pe când avea încă mobilitate", a adăugat ea.

Ali are dureri foarte puternice la picioare și, pe măsură ce extra-scheletul continuă să se dezvolte, ea a început să piardă din mobilitate. Dar Angela și soţul ei, Gabe, care mai au împreună încă doi copii – Lexus, de 15 ani, și Michael, de 14 ani -, afirmă că fiica lor demonstreză foarte mult curaj.

Dna. McKean explică: „Ultimele 16 luni au fost foarte dificile pentru întreaga familie, dar împreună rămânem puternici. Suntem uimiţi de puterea, curajul și atitudinea pozitivă a lui Ali faţă de viaţă, la cei șase ani ai ei, în ciuda situaţiei prin care trece. Unele zile sunt mai bune, altele sunt mai rele. Dar, totuși, facem faţă. S-au vărsat multe lacrimi – dar ne-am bucurat și de multe zile pline de râsete și voie bună, de asemenea. Sunt zile în care Ali plânge ore în șir din cauza durerii și nu putem face nimic pentru ea decât să o ţinem în braţe și să ne străduim să nu plângem și noi."

Faptul că suntem martori la ce-i face această boală fetiţei noastre e extenuant și ne produce o durere imensă, dar a fi părinţii lui Ali este, cu toate acestea, un lucru incredibil și o mare binecuvântare", a conchis ea.