Povestea emoţionantă a unui Crăciun sosit mai devreme

928

Locuitorii dintr-un oraș din statul Virginia, SUA, au început să sărbătorească anul acesta Crăciunul mult mai devreme. Și de mai multe ori. De câteva săptămâni, în fiecare weekend, aici vine, negreșit, Crăciunul, iar orașul e împodobit și se aud colindătorii. Toate acestea se întâmplă pentru ca o fetiţă de doar 4 ani să zâmbească.

Pe fetiţă o cheamă Virginia Rose și s-ar putea să nu mai aibă șansa de a se bucura de alt Crăciun vreodată. Asta pentru că, la frageda ei vârstă, trebuie să se lupte cu un cancer în stadiu terminal.

Totul a început în luna aprilie a acestui an, când micuţa a fost diagnosticată cu leucemie și i s-a spus că are nevoie de un transplant de măduvă. Micuţa a început chimioterapia imediat, însă tratamentul nu a fost eficient pentru eliminarea celulelor canceroase. Iar cum veștile rele nu vin niciodată singure, plămânii și inima au fost și ele afectate de terapie. La 5 luni de la diagnostic, o altă veste nefericită avea să se abată asupra Virginiei Rose. Medicii i-au spus tatălui ei că micuţa nu are șanse prea mari de supravieţuire și s-ar putea să nu mai prindă Crăciunul, întrucât se află în stadiul terminal al bolii.

De la acel moment, părinţii Virginiei Rose au vrut să îi ofere fetiţei lor bucuria cât mai multor Crăciunuri, așa că s-au hotărât să facă o sărbătoare în fiecare weekend, până pe 25 decembrie. Iar comunitatea din care făceau parte s-a oferit să contribuie la răspândirea spiritului Crăciunului în orașul lor: și-au împodobit casele în ton cu sărbătoarea, s-au adunat pentru a-i cânta micuţei colinde și i-au adus cadouri ei și celor doi fraţi mai mici ai săi, relatează Today.

Mai mult, Virginia Rose a avut recent parte de o surpriză de proporţii, când l-a cunoscut pe Moș Crăciun, care i-a făcut o vizită chiar la ea acasă. „Virginia Rose părea foarte fericită. Arăta foarte obosită, dar strălucea un pic atunci când l-a văzut pe Moș Crăciun în faţa curţii sale”, a declarat Renee Trivisonno, care s-a implicat în acţiunile dedicate fetiţei, citată de ABC News.

Povestea emoţionantă a micuţei și a iniţiativei întregii comunităţi de a-i face ultimele luni de viaţă cât mai fericite s-a răspândit rapid și pe internet și a atins sufletele tuturor celor care au citit-o. Mulţi au vrut ca, din puţinul lor, să o ajute, așa că, prin ajutorul lor, s-au strâns peste 15.000 de dolari, prin intermediul platformei GoFundMe.

„Am fost copleșiţi de dragostea care s-a revărsat peste noi. Încercăm să sărbătorim Crăciunul în fiecare zi, pentru ea. Dacă nu va exista un miracol de Crăciun pentru ea, acesta va fi ultimul său an cu noi și încercăm să îi oferim cât mai mult cu putinţă”, a declarat tatăl Virginiei Rose, pentru ABC News.