Pregătire pentru o viaţă în întuneric

103

Louis Corbett are 12 ani și suferă de o boală care, în curând, îi va „fura" complet abilitatea de a vedea. De aceea, părinţii săi fac tot ce le stă în putinţă pentru a se asigura că băieţelului lor se va bucura de cât mai multe experienţe vizuale înainte de a orbi.

„Vederea lui Louis s-a deteriorat rapid în ultimele șase luni, de aceea timpul contează. Doi din cei patru fraţi ai săi sunt, de asemenea, afectaţi de boală, ceilalţi sunt purtători. Spre deosebire de fraţii săi care au și ei retiniană pigmentară, Louis își pierde vederea rapid și de timpuriu", scriu Catherine și Tim, părinţii băiatului pe site-ul construit pentru a face cunoscută povestea lui Louis. El a fost diagnosticat cu această afecţiune incurabilă în urmă cu un an, iar de atunci și-a pierdut circa 50% din abilitatea de a vedea, scrie CNN.

Pentru a-i oferi fiului lor experienţe senzoriale de neuitat și ocazia de a vedea cât mai multe lucruri din întreaga lume, înainte de a orbi, părinţii, împreună cu Louis, au alcătuit o listă a obiectivelor turistice de vizitat. „Anul acesta vom încerca să îi umplem lumea cu cât de multe imagini frumoase putem", a declarat mama acestuia. Printre locurile pe care Louis vrea să le viziteze se numără Cascada Niagara, Marele Canion, Empire State Building și sediul Google din California.

Cel mai mult însă Louis își dorește să își vadă echipa preferată de baschet, Boston Celtics, într-un meci pe un stadion din America. Dorinţa sa a fost auzită, prin canalele social media, de Corinne Grousbeck, de la Școala Perkins pentru Nevăzători. Fiul acesteia și-a pierdut abilitatea de a vedea din cauza aceleiași afecţiuni de care suferă Louis. Întâmplarea face ca Grousbeck să fie soţia patronului echipei Boston Celtics. După ce a auzit că tânărul va face drumul din Noua Zeelandă până în SUA pentru a vedea meciul echipei sale preferate, programat pentru 5 martie, ea a punctat că va face tot posibilul pentru a-i asigura un loc cât mai bun. De asemenea, Grousbeck susţine că băiatul va putea asista la un spectacol nemaipomenit care îi va arăta cât de multe pot realiza persoanele nevăzătoare. Mai exact, înaintea meciului, copii cu probleme de vedere vor cânta imnul naţional.

Excursia către Boston a fost asigurată cu sprijinul lui Warren Casey, CEO al Companiei IT Ceiba Solutions și a multor alte persoane din toată lumea, impresionate de povestea lui Louis, care au ajutat la strângerea a 25.000 de dolari într-o singură lună. „Este înduioșător. Oamenii ne oferă atât de multă susţinere", a declarat Catherine Corbett, pentru CNN.

Mama lui Louis a explicat că își dorește ca întreaga aventură pe care au plănuit-o pentru băieţel să fie mai mult decât o experienţă a prezentului, să fie ceva care să îi servească pe viitor. „Vrem să aibă încredere în el însuși și vrem să știe că există oameni foarte generoși în lumea aceasta. Mulţi oameni îi oferă multe și vrem să știe că trebuie să dăruiască, la rândul său, înapoi", a declarat Catherine pentru The New Zeeland Herald.

Foto: CNBC News 11 / captură YouTube