Ce alimente ar trebui să consumi ca să te simţi plin de energie

1360

Atunci când te simţi epuizat şi nu mai ai energie, poate cea mai la îndemână soluţie este ceaşca de cafea sau ciocolata. Există, însă, alternative mult mai sănătoase şi mai eficiente la care poţi apela.

Alimentaţia sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat sunt foarte importante în menţinerea nivelului de energie pe tot parcursul unei zile stresante. Mâncărurile bogate în calorii şi grăsimi nu sunt cea mai bună soluţie pentru a te scoate din starea de epuizare, pentru că acestea consumă multe resurse în procesul de digestie, arată Woman’s Day. Iată câteva sugestii sănătoase pentru a-ţi recăpăta energia de care ai nevoie:

O linguriţă de miere este alternativa naturală la băuturile energizante, spune aceeaşi sursă.

Fructele conţin glucoză, substanţă pe care corpul tău o transformă în energie, iar procesul de digerare a acestora nu durează mult. Data viitoare când ai nevoie de un supliment care să îţi redea puterea, poţi alege cu încredere un măr, care este bogat în fibre, o portocală plină de vitamina C si potasiu. Nu te limita numai la acestea, însă. Cu cât mănânci mai variat, cu atât mai mult te vei bucura de beneficiile produselor pe care le consumi. Conform studiilor, cei care consumă aceleaşi alimente de fiecare dată sunt mai mult expuşi procesului de îmbătrânire şi bolilor decât cei care variază alimentele, susţine Cynthia Sass, blogger specializat pe domeniile nutriţie şi scădere în greutate, pentru Huffington Post.

Spanacul era ingredientul secret folosit de Popeye Marinarul pentru a ieşi cu bine din situaţiile problematice. „Miracolul” din spatele acestei plante este conţinutul ridicat de fier, element cheie în producerea de energie. Alte alimente bogate în fier sunt fasolea, lintea sau susanul, notează Huffington Post.

Printre alimentele recomandate pentru a-ţi spori energia se numără, de asemenea, orezul brun, bogat în magneziu, cartofii dulci, migdalele, somonul, iaurtul şi ouăle.

Voi la ce produse apelaţi pentru a ieşi din starea de epuizare?