Fericirea din mijlocul durerii. Povestea lui Alex Lewis

3380

De cât timp crezi că este nevoie pentru ca viaţa ta să se schimbe, să ia o întorsătură rea? Oare ai mai putea să zâmbeşti dacă ai pierde tot ce ai? Alex Lewis a reuşit.

Alex Lewis, în vârstă de 34 de ani, din Stockbridge, Hampshire, era proprietarul unui pub, avea o familie frumoasă şi nicio problemă importantă nu-i tulbura existenţa, dar în doar câteva săptămâni viaţa lui s-a schimbat în mod dramatic. Din cauza unei infecţii cu o bacterie rară, care i-a pătruns în toate organele şi ţesuturile corpului şi chiar şi în sânge, a fost la un pas de moarte. A supravieţuit, dar a rămas fără mâini, fără picioare, fără nas şi fără buze, din cauza bacteriei care pur şi simplu i-a mâncat carnea, relata BBC.

Alex a stat 3 luni în spital, unde, la început, i s-a părut că trăieşte un coşmar. Ceea ce începuse ca o gripă banală s-a transformat rapid într-o luptă zilnică pentru propria viaţă. Ceea ce, la început, l-a speriat şi l-a debusolat, s-a transformat apoi într-o atitudine pozitivă, de fericire şi mulţumire pentru că se află încă în viaţă. Deşi trebuie să înveţe să meargă şi să facă alte atâtea lucruri simple pe care oricine altcineva le face aproape în mod automat, este fericit, ba chiar glumeşte, spunând că parcă seamănă cu un personaj din Simpsons de când medicii i-au reconstruit buzele.

„Anul acesta a fost cel mai fericit din viaţa mea”, declara el. Nu se ascunde şi chiar a fost de acord cu publicarea unor fotografii cu starea lui actuală, notează dailyecho.co.uk. Alex povesteşte cum înainte de această boală era foarte preocupat de aspectul său fizic, să arate cât mai bine şi chiar spune că ura felul în care îi arătau picioarele. Acum nu mai are acele preocupări sau temeri şi îşi doreşte ca, prin viaţa şi suferinţa prin care a trecut, să fie un exemplu pentru alţii.

„Viaţa mea nu va mai fi niciodată aceeaşi, viaţa noastră de familie nu va mai fi niciodată aceeaşi, dar mă simt norocos. Sunt norocos pentru că sunt în viaţă”, spune el. După tot ce a trăit până acum, Alex a ajuns la concluzia că ni se întâmplă anumite lucruri pe care nu le putem controla sau schimba şi tocmai de aceea lamentările nu-şi au locul, ci doar o atitudine prin care te angajezi să le faci faţă cât mai bine posibil. Este esenţial ca în acele momente să te concentrezi asupra lucrurilor pe care le ai şi nu asupra celor pe care nu le mai ai, pe care le-ai pierdut. În cazul lui, încă are o inimă, o inimă care bate şi pentru care este recunoscător.

„Experienţa aceasta m-a făcut să gândesc diferit în ce priveşte de rolul meu de tată, de soţ, de om.” Cu toate că are o atitudine cât se poate de pozitivă, el încă suferă. Şi-a pierdut afacerea şi nu mai poate face multe dintre lucrurile care îi plăceau atât de mult, cum ar fi să gătească sau să joace golf. Are zile bune şi are şi zile rele, dar nu uită niciodată că privirea trebuie să ţintească spre viitor.

În prezent, Alex strânge fonduri pentru a-şi putea permite nişte membre artificiale, care i-ar putea reda, într-o oarecare măsură, independenţa. De asemenea, doreşte să strângă fonduri pentru spitalul în care a fost internat, scria itv.com. El a creat şi un site, alex-lewis.co.uk, unde povesteşte despre viaţa lui şi despre campaniile pe care le realizează.

Foto: alex-lewis.co.uk