ADRA România primește 2 milioane de euro, bani europeni nerambursabili

892

ADRA România a semnat joi, 5 februarie 2015, contractul de finanţare europeană nerambursabilă prin programul POSDRU (Programul Operaţional Regional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane). Finanţarea de 2 milioane de euro deschide pentru ADRA și pentru partenerii săi o provocare nouă, din care poţi face parte și tu.

Finanţarea a fost primită de ADRA pentru proiectul „Step-by-step în business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov”. Acest proiect este ceva nou pentru ADRA, deoarece se concentrează mai mult pe valorificarea resurselor umane și pe dezvoltarea economică decât spre intrajutorarea categoriilor defavorizate.

Practic, ideea proiectului este aceea de a selecta și consilia 40 de tineri cu vârste între 18 și 25 de ani să își dezvolte un business într-un domeniu ales de ei. Aceștia vor fi selectaţi în funcţie de planul de afaceri pe care îl vor realiza. Pentru a-și pune pe picioare afacerea, care trebuie să funcţioneze minim un an după încheierea finanţării, fiecare va primi 25.000 de euro. Astfel, vor fi create minim 80 de locuri de muncă.

„[Proiectul] a fost și rămâne o provocare. Întreaga echipă ADRA România a primit vestea cu mare bucurie”, a declarat Robert Georgescu, directorul executiv al ADRA România. Pentru că acest fel de proiecte sunt complexe, așa cum ne-a spus și Valentina Cozorici, managerul de proiecte al ADRA România, a fost necesar un parteneriat. Proiectul a fost realizat împreună cu S.C. R4 – Consultanţă și Formare Profesională S.R.L., Asociaţia RESPIRO și Fundaţia Centrul de Resurse pentru Educaţie și Formare Profesională CREFOP.

Principalul motiv pentru care ADRA a apelat la un parteneriat a fost experienţa și pregătirea pe care colaboratorii le aveau în domenii nefamiliare pentru echipa ADRA. De exemplu, proiectul necesită o bază de date cu posibili beneficiari și infrastructura necesară pentru consilierea profesională a acestora. În plus, în cadrul finanţării prin POSDRU, sunt încurajate colaborările, acestea aducând un plus de valoare proiectelor.

Parcurs de succes pentru ADRA România

Finanţarea vine după un sfârșit de an „extrem de bogat” în surprize plăcute, ne-a mărturisit Valentina Cozorici, surprizele constând în diverse finanţări pentru proiectele ADRA. În decembrie, Telekom România a oferit 5.000 de euro prin programul de granturi „Te implici.ro” pentru proiectul „Campania de informare și conștientizare asupra fenomenului violenţei în familie”.

În plus, proiectul „Vreau la școală” va fi susţinut și prin cei 7.000 de euro câștigaţi în luna octombrie într-o campanie organizată de banca Raiffeisen. Casa ADRA, unde sunt primite în regim de urgenţă victimele violenţei în familie, a primit deja finanţare pentru anul 2015, iar pentru anii 2016 și 2017 banii vor veni de la United Way România.

Așadar, această ultimă finanţare pentru ADRA le-a completat neașteptat de frumos pe celelalte. Mai sunt însă multe lucruri de făcut, motiv pentru care ADRA România vrea să își mărească echipa. Toţi cei interesaţi, care împărtășesc valorile ADRA și care vor să se implice pot afla mai multe detalii despre posturile scoase la concurs accesând linkul de aici.