Rick Warren: 4 obiceiuri ale fericirii

881

Pastorul Rick Warren, în seria de predici „The Habits of Happiness" îi îndeamnă pe enoriaşii săi să înveţe să fie fericiţi, deoarece fericirea poate fi învăţată.

Multe persoane cred că a fi fericit este o chestiune de noroc, însă pastorul Rick Warren susţine că poţi învăţa cum să fii fericit.

Potrivit lui Warren, primul pas pentru a învăţa fericirea este să nu ne mai concentrăm toată atenţia numai asupra noastră, ci şi asupra nevoilor celor din jurul nostru. El îl menţionează pe Timotei, despre care Pavel a spus că are această calitate: „Căci n-am pe nimeni care să-mi împărtăşească simţirile ca el şi să se îngrijească într-adevăr de starea voastră. Ce-i drept, toţi umblă după foloasele lor…” (Filipeni 2, 20-21). Bineînţeles, în mod normal, lumea nu face aceste lucruri de la sine, motiv pentru care ele trebuie învăţate, notează christianpost.com.

A doua calitate pe care ar trebui să o avem pentru a putea învăţa să fim fericiţi este să fim demni de încredere. Cu cât mai mulţi oameni vor avea încredere în noi, cu atât ne vom simţi mai bine şi vom fi mai fericiţi. Din nou, Timotei a fost un exemplu bun în această privinţă: „Ştiţi râvna lui încercată; cum, ca un copil cu tatăl lui, a lucrat ca un rob împreună cu mine pentru înaintarea Evangheliei.” (Filipeni 2, 22) Pentru ca lumea să aibă încredere în noi, trebuie să avem o viaţă integră, în care faptele noastre să se potrivească cu vorbele noastre.

A treia calitate pe care trebuie să o dobândim pentru a învăţa să fim fericiţi este să învăţăm să colaborăm cu cei cu care lucrăm, cu cei cu care locuim, să fim parte dintr-o echipă, chiar dacă cei care o compun sunt diferiţi faţă de noi. De asemenea, este important să fim politicoşi, atenţi.

Al patrulea ingredient necesar pentru a învăţa fericirea este să învăţăm să trăim pentru ceva, mai degrabă decât să murim pentru ceva. Cea mai recomandată soluţie este să investim în ceea ce este de durată, ceea ce este cu adevărat important. Pavel scria: „Căci pentru lucrul lui Hristos a fost el aproape de moarte şi şi-a pus viaţa în joc, ca să împlinească ce lipsea slujbei voastre pentru mine.” (Filipeni 2, 30) Warren concluzionează spunând că fericirea îşi are originea în slujirea altora şi în înlăturarea egoismului, la fel cum fericirea supremă e dată de umblarea cu Christos.