Video: Nick Vujicic n-are mâini și picioare, dar e fericit

630

Când Dumnezeu nu oferă cuiva miracolul pentru care s-a rugat, El poate totuși să ofere un miracol diferit de cel așteptat. Un astfel de mesaj ar putea părea doar o tehnică de consolare a celor neîmpliniţi, însă pentru oameni ca Nick Vujicic este o filosofie de viaţă.

Nick Vujicic este un tânăr australian în vârstă de 32 de ani, născut cu o ,boală rară: tetra-amelia. Ca urmare a unei malformaţii congenitale, Nick Vujicic s-a născut fără braţe (de la nivelul umărului) și fără picioare (dezvoltând două picioare mici, dintre care doar unul are două degete).

Copilăria lui a fost atât de afectată de boala de care suferea încât, la 8 ani, Vujicic se gândea la sinucidere. Ironizat la școală, Vujicic a intrat într-o depresie puternică și, la 10 ani, a încercat să se sinucidă prin înec. S-a oprit, povește chiar el, din dragoste pentru părinţii lui. Deși s-a rugat ca Dumnezeu să facă un miracol și să îi crească braţe și picioare, tânărul să trebuit să accepte că acest miracol nu avea să se întâmple.

Conștientizarea faptului că starea lui ar putea fi definitivă nu l-a mai dărâmat, de data aceasta, a povestit Vujicic, în cadrul unei conferinţe eanghelistice ţinute duminica trecută în Seattle. La 15 ani a înţeles că Dumnezeu i-ar putea pregăti un scop deosebit în viaţă, tocmai folosindu-se de starea în care se afla.

Citind în Evanghelia după Ioan despre istoria orbului din naștere vindecat de Iisus, Vujicic a realizat că răspunsul oferit de Hristos celor care Îl întrebau de ce a trebuit ca orbul să se nască fără vedere ar putea să fie un răspuns și pentru viaţa lui. Iisus spusese că omul s-a născut orb pentru ca puterea lui Dumnezeu să fie descoperită în viaţa lui. „Iisus a vindecat corpul orbului. Dar ce i-am spus eu lui Dumnezeu a fost ‘Nu știu care este planul Tău, dar am încredere în Tine. Nu am nevoie de Tine doar pentru braţe și picioare. Eu am nevoie de pace. Am nevoie de iertare, de un scop’”, a mărturisit Vujicic.

Înţelegând că experienţa vieţii lui ar putea fi o sursă de incurajare pentru cei din jurul lui, la 17 ani Vujicic a înfiinţat un ONG „Viaţa fără membre”. Câţiva ani mai târziu absolvit cursurile universitare, având o dublă specializare, iar în prezent participă la numeroase evenimente publice ca vorbitor. Discursurile sale motivaţionale, cum a fost cel din Seattle, se bucură de audienţe bogate. Potrivit Christian Post, numai duminica trecută, 39.000 de oameni au luat parte la conferinţă, în persoană, iar alte 162.000 au privit conferinţa pe Internet.

„Dumnezeu te poate face un miracol pentru vieţile altora. Te poate face calea prin care oamenii să Îl cunoască pe Iisus Christos”, a subliniat Vujicic în cadrul conferinţei. În cartea sa, „Viaţa fără limite”, Vujicic le spune celor care se gândesc că vor fi fericiţi doar atunci când se vor căsători, vor avea serviciu, vor economisi bani, sau vor avea mai mulţi prieteni, că aceste lucruri nu garantează fericirea. „Nu e vorba de ce e în afară. Ce contează este să fii complet în interior”, a spus Vujicic.