(A) Cel mai important pas pentru a-ţi găsi partenerul de viaţă potrivit

5630

Drumul către partenerul potrivit este adesea presărat de liste despre cum ar trebui să arate, să fie și să se comporte acesta. Se adaugă, apoi, zecile de idei despre unde îl găsești, la ce vârstă e cel mai bine să începi căutarea și care sunt cele mai eficiente eforturi de a-l cuceri. Adesea însă, din „ecuaţie” lipsește exact cel mai important pas care te poate ajuta cu adevărat să întâlnești persoana potrivită, dar și să clădești, alături de aceasta, o relaţie care durează o viaţă.

Lui Alan C. Fox, autorul cărţii 54 de strategii pentru a construi relaţii, a crea bucurie și a îmbrăţișa prosperitatea, i-au trebuit mai multe căsnicii eșuate pentru a descoperi ceea ce el numește secretul pentru întânirea persoanei potrivite în vederea unei relaţii care depășește orice barieră. Totul se rezumă la a te opri din căutarea partenerului perfect și a-ţi investi energia în a deveni tu persoana potrivită în acest sens. „A funcţionat pentru mine. Sunt căsătorit și fericit cu soţia mea, Daveen, de 35 de ani”, scrie Fox într-un articol pentru site-ul de matrimoniale eHarmony.

Și Paul Angone, autorul bestseller-ului 100 de secrete la 20 de ani, mărturisește că și-a întâlnit minunata soţie abia după ce a urmat sfatul mentorului său: să înceapă să lucreze asupra sa pentru a deveni persoana potrivită pentru partenera lui. Asta pentru că, așa cum explică el, cine se aseamănă se adună.

Angone povestește că, înainte de a pune în practică sfatul primit, se lupta cu „demoni” care îl trăgeau în jos: de la insecurităţi până la anxietate și depresie. Simţea nevoia unei persoane care să îl ajute să depășească aceste bariere personale, dar, în mod paradoxal, era atras de persoane care se luptau cu aceiași „demoni” interiori. „Voiam să găsesc pe cineva pentru a mă vindeca de propriile insecurităţi, când, de fapt, aveam nevoie să mă vindec de propriile insecurităţi pentru a găsi pe cineva”, scrie el.

Concluzia îi este împărtășită de dr. Margaret Paul, expertă în probleme de cuplu, care confirmă tendinţa, născută din propriile insecurităţi, de a căuta un partener care ne poate umple golurile interioare. Iar șansele de a găsi ceea ce căutăm sunt mici. „Pentru că suntem întotdeauna atrași de oameni răniţi la același nivel ca noi sau care au același nivel de sănătate; o persoană care caută să primească dragoste va atrage o persoană care caută să primească dragoste. Fiecare partener așteaptă să fie completat de celălalt, fără a realiza că amândoi se simt goi și nu au nimic de oferit cu adevărat. Prin urmare, nici unul nu e persoana potrivită atunci când intenţia de a te căsători este de a primi dragoste și siguranţă, în loc de a împărtăși dragostea și de a evolua”, scrie experta citată pentru Huffington Post.

Când știi că ești pe calea cea bună, de a te transforma în persoana potrivită pentru partener? În primul rând, atunci când ești autentic, fără a ascunde cine ești tu cu adevărat doar ca să faci o bună impresie, punctează Fox. La fel de important este să înveţi cum se practică „arta” compromisului, dar și să te concentrezi pe aspectele pozitive ale relaţiei și să micșorezi importanţa episoadelor negative. De asemenea, este esenţial să „recunoști că nu ești persoana  potrivită pentru oricine”, adaugă autorul.

Pastorul Andy Stanley, de la Biserica Comunităţii North Point din SUA, sugerează reîntoarcerea la preceptele Bibliei pentru a învăţa cum poţi să devii persoana potrivită pentru partenerul pe care îl cauţi. „Dacă deschzi Scriptura și întrebi «Doamne, cum devin persoana potrivită pentru cineva?», imediat se însufleţesc paginile Scripturii. Motivul, care nu ar trebui să fie surprinzător, este acela că Dumnezeu a creat relaţiile”, a declarat pastorul pentru Christian Post.

Iar pentru cei aflaţi încă în căutarea dragostei, cât și pentru cei care au găsit-o, dar care vor să lucreze pentru a deveni persoana potrivită în relaţie, el oferă ca punct de pornire în transformarea personală capitolul 13 din 1 Corinteni, care vorbește despre dragoste. Iar versetele 4-6, din acest capitol sunt pline de învăţături demne de reţinut: „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la râu, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr.”

Să faci pasul către a deveni persoana potrivită pentru partener este o dovadă imensă de iubire faţă de acesta, dar și de curaj și apreciere faţă de propria persoană. Dacă amândoi v-aţi dedicat unei astfel de transformări și v-aţi decis că vă potriviţi de minune, relaţia voastră are toate șansele să treacă testul timpului. Iar dacă v-aţi hotărât să promiteţi în faţa lui Dumnezeu că vă veţi potrivi până la adânci bătrâneţi, echipa Wedding Time poate fi acolo pentru a surprinde în imagini de nepreţuit cât de minunaţi sunteţi împreună. Datorită echipamentului foto și video de ultimă generaţie, dar și a experienţei și pasiunii pentru iubire și pentru frumos, puteţi fii siguri că Wedding Time vă va oferi cele mai frumoase și mai originale amintiri de la ziua nunţii voastre.