Est-europenii se îndrăgostesc mai repede decât americanii

104

Deşi preţuiesc în mod similar petrecerea timpului împreună, pasiunea sexuală, euforia şi sentimentul de transcendenţă pe care le experimentează atunci când sunt îndrăostiţi, este-europenii şi americanii abordează dragostea în moduri foarte diferite, scrie Daily Mail.

Nu mai puţin de 90% dintre lituanieni spun că s-au îndrăgostit la mai puţin de o lună de la momentul cunoaşterii partenerului. Dintre aceştia 39% au mărturisit chiar că s-au îndrăgostit în câteva zile. Americanii, în schimb, spun în proporţie de 58%, că a durat între două luni şi un an până să se îndrăgostească.

Dacă americanii consideră că prietenia şi asigurarea iubirii sunt caracteristici critice ale iubirii romantice, pentru lituanieni şi ruşi lucrurile nu stau deloc aşa. Valori precum „onestitate”, „mulţumire” şi „confort” sunt adesea menţionate în chestionarele americanilor, însă nu şi în ale europenilor de est.

Acestea sunt rezultatele unui studiu pe care o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din New York și cea din Moscova l-a realizat pe un eșantion de 624 de americani, 296 ruși și 237 lituanieni.

Cum văd iubirea…… ruşii1. bani cheltuiţi cu o viteza luminii2. întâlniri la răsăritul soarelui3. tăceri pline de înţeles

… lituanienii1. stele strălucitoare2. opusulunei vieţi mecanice3. plimbări prin ploaie

… americanii1. sentiment de căldură interioară2. uniune divină3. punerea partenerului pe primul loc

(Foto: domnyka.blogspot.com)