Topul celor mai frecvente 10 motive de despărţire

5432

Portalul Yahoo! Lifestyle a lansat o temă provocatoare consilierilor matrimoniali: care sunt cele mai frecvente zece motive pentru care relaţiile se destramă. Răspunsurile lor au alcătuit un top, care poate fi citit mai jos.

  1. Televizorul este primul dușman al relaţiilor. Cina în faţa TV-ului inhibă comunicarea cu partenerul, spun consilierii.
  2. Statul în casă condamnă relaţia la rutină. Cel puţin o dată pe lună, cei doi ar trebui să își ia timp pentru a ieși împreună.
  3. Munca în exces este un alt factor care destabilizează relaţiile. Din cauza ei, partenerul se poate simţi neglijat, devine irascibil, iar oboseala împiedică activitatea sexuală sănătoasă. Experţii recomandă respectarea unui program strict de muncă.
  4. Lipsa intimităţii poate acţiona ca un inamic pentru relaţie atunci când ea disipează misterul între parteneri, spun specialiștii.
  5. Gelozia dusă la extrem poate distruge relaţiile, fiindcă existnţa ei denotă lipsa de încredere în partener.
  6. Lipsa comunicării are efecte nefaste asupra relaţiilor, atunci când partenerii nu știu să schimbe gânduri, sentimente și trăiri la un nivel profund.
  7. Deficitul sexual, mai exact lipsa unei activităţi sexuale regulate, poate duce la dezechilibre hormonale și ale metabolismului, mai spun specialiștii citaţi de Yahoo!.
  8. Minciuna, trădarea și inconsecvenţa pot determina partenerul-victimă să nu mai dorească să continue relaţia.
  9. Lipsa planurilor comune duce la distrugerea coeziuni și împiedică formarea unei legături strânse între parteneri.
  10. Neglijenţa îi poate transmite celuilalt lipsă de respect și de preţuire și este un ultim inamic frecvent în relaţia de cuplu.