Prietenii de la biserică îi fac pe oameni mai fericiţi

401

Prietenii pe care îi au creştinii în biserica din care fac parte contribuie la fericirea şi bucuria de a trăi a acestora, conform unui studiu publicat de American Sociological Review.

Prietenii sunt cei care îi dau omului sentimentul că aparţine comunităţii respective, a declarat Chaeyoon Lim, de la Departamentul de Sociologie al Universităţii din Wisconsin. Lim crede că oamenii care obişnuiesc să meargă la biserică sunt mai fericiţi şi mai mulţumiţi de viaţa lor, în primul rând datorită relaţiilor pe care le stabilesc aici, şi mai puţin datorită predicilor pe care le ascultă sau rugăciunilor pe care le fac.

Creştinii care au prieteni în biserică tind să fie mai implicaţi în proiectele bisericii şi să doneze mai mult pentru cauze caritabile, din interiorul şi din afara bisericii.

Identitatea religioasă este, de asemenea, importantă, a mai precizat Lim. Oamenii care spun că religia este o parte importantă a identităţii lor tind să fie mai fericiţi.

Studiul Religion, Social Network and Life Satisfaction a fost realizat pe 2.000 de persoane din SUA. Majoritatea participanţilor la studiu au fost protestanţi şi catolici. Însă, în procente mai mici, au fost reprezentaţi şi evreii, musulmanii şi membrii altor religii necreştine, notează CNN.