Contribuie și tu la proiectul ADRA, „Grădini roditoare”

192

Celor care vor să ajute persoanele nevoiașe, ADRA România le oferă zilele acestea ocazia de a susţine, printr-un simplu vot, obţinerea unei noi finanţări pentru proiectul social „Grădini roditoare”.

De câţiva ani, ADRA România pune în mod deosebit accentul pe dezvoltare, creând proiecte prin care să ajute beneficiarii acestora să devină independenţi din punct de vedere financiar și să se întreţină singuri. Un astfel de proiect este „Grădini roditoare”, care de câteva zile a fost înscris într-o competiţie de proiecte „Idei din Ţara lui Andrei”, pentru a primi finanţare de 15.000 euro din partea Petrom, motiv pentru care are nevoie de susţinerea noastră.

Proiectul „Grădini roditoare” oferă solarii (sere) şi instruire de specialitate persoanelor sărace, dar responsabile. Acestea sunt selectate atent, din diferite zone sărace ale ţării şi după ce primesc instruirea necesară, rămân mai mulţi ani sub îndrumarea ADRA până când ajung să se descurce singuri.

Anul trecut, ADRA (Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor) a luat locul II la Gala Societăţii Civile pentru „Grădini roditoare”, în cadrul secţiunii „Dezvoltare economică şi socială”. ADRA a dus proiectul în judeţele Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Neamţ şi Iaşi, unde 11 familii au beneficiat de ajutor. Majoritatea sumelor necesare proiectului au provenit de la donatori privaţi din întreaga lume, iar datorită afilierii internaţionale, au fost primite şi fonduri externe, prin „ADRA Gift Catalog 2012″.

Competiţia în care este înscris proiectul „Grădini roditoare” are în prezent alocată o sumă de 200.000 euro, pentru proiectele care vor fi selectate din cele 389 înscrise. Procedura prin care se va face selecţia proiectelor câştigătoare prevede că 40% din şanse sunt date de votul oferit online pe site-ul taraluiandrei.ro. Domnul Sorin Goleanu, directorul executiv al ADRA România declara cu optimism:

„Îmi place să cred că susţinătorii ADRA, cei care au facut posibil prin votul lor oferit în doi ani la rând, să ridice proiectul „Vreau la şcoală” pe primul loc în competiţia organizată pentru finanţarea Raiffeisen Bank, se vor mobiliza şi de data aceasta pentru a susţine şi acest proiect deosebit.”

Iată ce trebuie să faci dacă vrei să votezi proiectul „Grădini roditoare” :

  1. Fă-ţi un cont pe site-ul competiţiei, accesând link-ul de înregistrare aici.
  2. Ai grija să introduci în partea dreaptă a formularului de înscriere şi numărul de telefon pe care vei primi ulterior un SMS cu un cod de confirmare!
  3. Înainte să apeşi butonul <<Creează cont>>, bifează căsuţa din dreptul *Sunt de acord cu termenii şi condiţiile site-ului!
  4. Verifică-ţi adresa de e-mail şi apasă link-ul din interiorul email-ului primit pentru confirmare!
  5. Se va deschide o pagină în care vei fi rugat să introduci în câmpul indicat codul de confirmare pe care l-ai primit printr-un SMS pe numărul de telefon introdus în formular.
  6. Deschide pagina dedicată proiectului „Grădini roditoare”, accesând link-ul aici.
  7. Apasă butonul <<Votează şi tu!>> din partea de sus a paginii proiectului!

Voturile pot fi oferite până pe 15 mai 2014. Dacă vrei să afli mai multe despre ADRA, vizitează site-ul organizaţiei.