Patru milioane de copii săraci au murit din neglijenţă

58

Potrivit UNICEF, copiii din ţările în curs de dezvoltare sunt de două ori mai predispuși să moară decât cei din ţările dezvoltate, iar acest decalaj se accentuează, informează BBC.

   

    Copiii din 20% cele mai sărace gospodării din ţările în curs de dezvoltare, sunt de două ori mai predispuși să moară faţă de cei 20% din ţările dezvoltate, se arată într-un raport al UNICEF. Decalajul între copiii proveniţi din medii sărace și cei proveniţi din medii bogate este foarte mare, informează BBC.

    Potrivit Alianţei Internaţionale "Salvaţi Copiii", aproape patru milioane de copii au murit în ultimii 10 ani, iar acest lucru s-ar fi putut evita, dacă ţările sărace ar fi fost ajutate. Copiii foarte săraci "au acces mult mai greu la serviciile de sănătate, iar dacă nu-i pui în centrul politicii tale, probabilitatea de a-i pierde este mult mai mare", spune Aboubacry Tall de la "Salvaţi Copiii".

    În România mortalitatea infantilă, deși în scădere, este la ora actuală cea mai mare din UE (11,99 la o mie de născuţi vii în anul 2009, faţă de 4,56 media mortalităţii infantile în UE), se arată în "Strategia Naţională de Raţionalizare a Spitalelor pe anii 2010-2012".