Nepotul lui Billy Graham: Câmpul misiunii creștine este „un magnet” pentru abuzurile sexuale

159

Boz Tchividjian, nepotul evanghelistului creștin american Billy Graham, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că situaţia evanghelicilor în ceea ce privește abuzurile sexuale este „mai rea" decât în cazul catolicilor, considerând câmpul misiunii creștine ca fiind un „magnet" pentru agresorii sexuali, informează Religion News.

Tchividjian, care este și profesor de drept la Universitatea Liberty și directorul executiv al Răspunsul lui Dumnezeu pentru abuz în mediul creștin (Godly Response to Abuse in the Christian Environment (GRACE)) a adăugat în cadrul conferinţei Asociaţiei Redactorilor de Știri Religioase, că abuzurile nu sunt semnalate de către agenţiile misionare, locul în care acestea sunt „prevalente". Acest lucru se întâmplă deoarece agresorii ar putea fi expatriaţi şi, odată întorşi în ţara de origine, s-ar putea alătura unei alte agenţii.

Pentru că se ghidează foarte mult după Scriptură, agresorii evanghelici îi descurajează pe cei care ar putea mărturisi informaţii despre aceste episoade, prin condamnarea bârfei. Victimele sunt şantajate, de asemenea, să protejeze reputaţia lui Iisus. Astfel, un număr semnificativ de persoane abuzate se sacrifică pentru apărarea instituţiei protestante.

Cu toate acestea, Tchividjian subliniază progresele înregistrate în această zonă, oferind exemplul Universităţii Bob Jones care a angajat organizaţia GRACE pentru a investiga existenţa cazurilor de abuz.