A apărut primul manual de educaţie sexuală creştină în limba română

1426

În România a fost publicat primul manual de educaţie sexuală, scris din perspectivă creştină, dar care nu este unul religios. Argumentele în favoarea castităţii sunt întemeiate pe argumente psihologice, de sănătate, educaţionale, relaţionale, sociale şi de comunicare, astfel încât „elevii analizează ei înşişi avantajele abstinenţei, dar şi pierderile în urma activităţii sexuale premaritale", se arată în comunicatul de presă.

Manualul se numeşte Aspiră. Trăieşte-ţi viaţa! Fii liber! şi este o traducere a cărţii scrise de autorul şi oratorul american Scott Phelps. Phelps a pornit de la premisa că este important ca elevilor să li se ofere mesaje clare despre consecinţele negative ale relaţiilor sexuale la vârste mici şi despre consecinţele pozitive ale abstinenţei.

Membrii asociaţiei „Darul vieţii"  din Timişoara, cei care au tradus şi comercializează manualul, susţin că acest ghid „a fost folosit cu succes în învăţământul din SUA, contribuind la reducerea ratelor de sarcini şi avorturi adolescentine".

Introducerea lui în România vine după apariţiai primei platforme de educaţie sexuală din România şi a discuţiei privitoare la introducerea orelor obligatorii de educaţie sexuală în şcoli.