În Anglia, un site oferă burse pentru servicii sexuale

405

Un site britanic oferea tinerelor fete „burse" din partea unor bărbaţi necunoscuţi în schimbul unor întâlniri particulare. O tânără drăguţă putea primi până la 24.000 de dolari – taxa pe un an – şi suma scădea, în funcţie de nivelul de intimitate la care era dispusă să ajungă.

Afacerea revoltătoare a fost dezvăluită de cotidianul britanic The Independent. Investigaţia a arătat că fetele cu vârste între 17 şi 24 de ani primeau aşa numite burse în schimbul unor întâlniri de câte două ore, de patru ori pe semestru.

Site-ul, a cărui activitate se încadrează într-o zonă gri din punct de vedere legal, pretinde că a oferit asemenea servicii unui număr de 1.400 de studente. Datele de înregistrare ale companiei aparţineau unui site de matrimoniale şi, după dezvăluirile făcute în presă, a fost închis temporar.

„A întâlni un străin într-un loc privat este foarte periculos. A o face într-o situaţie ca cea descrisă mai sus prezintă însă riscuri cu mult mai mari", a declarat pentru The Independent Rachel Griffin, director al Suzy Lamplugh Trust, o organizaţie ce promovează siguranţa personală.