O nouă controversă în ceea ce priveşte prostituţia legalizată în Germania

326

După un deceniu de la legalizarea prostituţiei în Germania, numeroşi activişti, oameni politici, actori şi ziarişti luptă pentru interzicerea industriei sexului.

Feminista Alice Schwarzer împreună cu mulţi alţii care sunt împotriva prostituţiei au semnat o petiţie adresată lui Angela Merkel şi parlamentului pentru a interzice industria sexului. În cadrul conferinţei de presă oferită cu ocazia lansării cărţii sale, Prostitution, A German Scandal, Schwarzer a declarat că aşa cum sclavia există în lume, dar nicio ţară democrată, modernă, nu o acceptă, tolerează sau promovează, în acelaşi fel, nicio ţară nu ar trebui să accepte, să tolereze sau să promoveze prostituţia, aşa cum face Germania, notează france24.com.

Alice Schwarzer a cerut să fie analizată din nou legea aprobată în anul 2002, care, în mod teoretic, le oferea prostituatelor asigurare de şomaj, condiţii optime de lucru şi acoperire medicală. În opinia lui Schwarzer, Germania a devenit un paradis pentru proxeneţi, persoane cărora le este mult mai uşor acum să exploateze femeile, mai ales pe cele din ţări sărace precum România şi Bulgaria.

Potrivit estimărilor, la ora actuală sunt 700.000 de prostituate în Germania. Potrivit unui studiu din anul 2007, s-a constatat că situaţia prostituatelor nu s-a schimbat şi doar 1% dintre acestea aveau un contract de muncă. Potrivit datelor poliţiei, cazurile de trafic de persoane a scăzut de la 811, în anul 2002, la 432, în anul 2011.

Alice Schwarzer, care a fost implicată în acţiuni feministe în Franţa, se declară mulţumită şi optimistă, văzând că din ce în ce mai multe ţări iau măsuri în ceea ce priveşte prostituţia. Însă, la fel ca şi în Franţa, în Germania, campaniile împotriva prostituţiei întâmpină probleme.