Cele mai comentate momente ale anului, conform Twitter

19

În rând cu toate celelalte reţele sociale, Twitter publică lista celor mai populare subiecte care au generat trafic în reţea. Criteriul de departajare a fost, cum era de așteptat, numărul de tweet-uri. Aflăm astfel ce evenimente sunt importante pentru societate și ce i-a preocupat cel mai mult pe twitilizatori în anul 2013.

Politicul și socialul s-au regăsit în vârful ierarhiei de interese a utilizatorilor Twitter, cele mai multe mesaje fiind scrise în contexte care se subscriu acestor domenii. La nivelul Statelor Unite, reţeaua a căpătat o funcţie concretă de instrument politic, fiind folosită cu eficienţă în campaniile electorale.

Reţeaua de socializare construită în jurul publicării de mesaje de 140 de caractere a fost folosită intens cu ocazia alegerilor pentru cel de al doilea mandat al președintelui Obama, apoi în timpul alegerii noului papă, dar și în timpul shutdownului guvernamental din SUA sau la moartea lui Nelson Mandela. În plus, se pare că Twitter a jucat un rol major în creșterea cotei de popularitate a senatorului Wendy Davis din statul american Texas, care, în prezent, candidează pentru funcţia de guvernator de stat.

De asemenea, platforma a fost o sursă de informaţii importantă în cadrul atacului cu bombă de la maratonul din Boston.

Anul 2013 a fost important și din punct de vedere economic pentru compania Twitter. Reţeaua de socializare a fost listată la bursa din New York la începutul lunii noiembrie, a relatat NPR.