Americanii, pesimiști în privinţa valorilor morale ale ţării

101

Un sondaj anual realizat de Gallup asupra valorilor și convingerilor americanilor a relevat faptul că aceștia sunt extrem de pesimiști cu privire la viitorul valorilor morale în Statele Unite, 73% dintre respondenţi fiind convinși că valorile morale se deteriorează şi că situaţia se va înrăutăţi.

Potrivit Gallup, americanii sunt ceva mai negativiști cu privire la starea valorilor morale decât au fost anul trecut, dar mai puţin decât au fost cu 7 ani în urmă, relatează Huffington Post.

Principalele probleme menţionate de americani au fost lipsa de toleranţă, respect, sau consideraţie pentru alţii. Sondajul Gallup a constatat că, în general, americanii cred că cele mai importante probleme centrate în jurul valorii morale ţin mai degrabă de probleme de politeţe, structura familiei şi de religie, decât de problemele politice populare, cum ar fi avortul şi căsătoriile homosexuale.

Din punct de vedere al apartenenţei la un partid politic, 82% dintre republicani, 72% dintre independenţi și 53% dintre democraţi au dat un aviz negativ viitorului valorilor morale din SUA.