Sondaj: credincioșii merg la biserică, dar nu citesc Biblia zilnic

41

În timp ce majoritatea creștinilor care merg la biserică declară că „vor să Îl onoreze pe Iisus cu viaţa lor", un sondaj recent arată că de fapt foarte puţini chiar studiază Biblia.

Rezultatele sondajului arată că 90% dintre cei care merg regulat la biserică sunt de acord cu afirmaţia „Doresc să Îl onorez pe Iisus în tot ceea ce fac" și 59% sunt de acord cu afirmaţia „În timpul zilei mă gândesc la adevărurile biblice".

Cu toate astea, când au fost întrebaţi de câte ori citesc Biblia, doar 19% au declarat că o citesc în fiecare zi. Aproximativ 26% au declarat că o citesc de câteva ori pe săptămână, 14% doar o dată pe săptămână, 22% o citesc o dată sau de câteva ori pe lună și 18% nu o citesc niciodată sau foarte rar.

„Studiul Bibliei are impact în aproape fiecare palier al creșterii spirituale," a declarat Ed Stetzer, președinte al LifeWay Research. „Poţi să Îl urmezi pe Iisus și poţi vedea creștinismul drept sursa adevărului, dar dacă acest adevăr nu îţi pătrunde în gânduri, aspiraţii și acţiuni, atunci nu ești conectat pe deplin la el," a mai declarat Stetzer, conform Baptist Press.

Aceste rezultate fac parte din cel mai mare studiu din domeniu pe această temă. Pentru studiu, LifeWay Research a intervievat 2.930 de adulţi americani care merg la o biserică protestantă cel puţin o dată pe lună.