Studiu: copii care beau, se droghează şi deţin arme

69

Copii de doar 12 ani consumă săptămânal până la 19 pahare de vin, conform unui studiu realizat în Marea Britanie de către Organizaţia pentru Educaţie Sanitară în Şcoli, citat de Daily Mail.

În Marea Britanie, copii de doar 12 ani consumă săptămânal până la 19 pahare de vin, conform unui studiu realizat de către Organizaţia pentru Educaţie Sanitară în Şcoli, citat de Daily Mail.

Studiul realizat pe un eşantion de 83.000 de elevi, de 10 până la 15 ani, arată că adolescenţii englezi au adoptat o adevărată cultură a "beţiei", care ar putea să îşi arate roadele în doar câţiva ani.

Potrivit studiului, circa 4% dintre elevii cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani au consumat deja cantitaţi de alcool care depăşesc cantitatea recomandată zilnic de autorităţi pentru adulţi.

În plus, 15% dintre băieţii de clasa a X-a au recunoscut că au consumat cannabis. Mai puţini au admis însă că au încercat şi droguri puternice, precum heroina sau cocaina.

Tot dintre elevii de clasa a X-a, 18% au declarat că uneori poartă asupra lor arme, iar 5% dintre aceştia au mereu o armă cu ei, sub pretextul că vor să se apere în cazu unui eventual atac.

"Este esenţial ca aceşti copii, precum şi familiile lor să aibă acces la ajutor specializat cât mai devreme cu putinţă", a adăugat Simon Antrobus, liderul organizaţiei Addiction, care se ocupă cu sprijinirea celor căzuţi pradă viciilor. În caz contrar, victimele dependenţei ar putea avea mult de suferit din cauza violenţei şi a comportamentului riscant asociat băuturii. Acestor pericole li se adaugă problemele şcolare şi cele de sănătate, care ar putea fi prevenite înainte să afecteze societatea.

(Foto:Dreamstime)