În Burma, creştinii cer voie să se roage

162

Autorităţile guvernamentale din Burma au decis că persoanele care doresc să citească Biblia, să susţină studii biblice, să organizeze şcoli duminicale sau momente dedicate rugăciunii trebuie să depună o cerere cu 15 zile înainte.

Noile reglementări limitează dreptul creştinilor la anumite activităţi religioase. „De-a lungul anilor, regimurile succesive din Burma au suprimat libertatea religioasă şi au impus restricţii grave asupra creştinilor şi a altor minorităţi religioase", a declarat Benedict Rogers, liderul diviziei pentru Asia a CSW, adăugând că „a impune bisericilor şi persoanelor fizice să solicite permisiunea de a citi Biblia, de a se ruga şi de a organiza o şcoală duminicală este o restricţie extremă şi o încălcare exagerată a libertăţii religioase".

Noile restricţii sunt justificate de autorităţi ca o consecinţă a faptului că în Burma s-a înregistrat o creştere a violenţelor împotriva minorităţii creştine, informează Christian Post. Creştinilor li s-a interzis, de asemenea, să construiască biserici sau să poarte simboluri religioase.

„Dreptul de a crede sau a nu crede, fără teama intervenţiei guvernului sau a restricţiilor, este esenţială pentru demnitatea umană", a notat Departamentul de Stat al SUA pe site-ul său, făcând referire la Burma, statul unde încălcarea libertăţii religioase a atins cote extreme.

(Foto: Dreamstime)