Statele din Golf vor să introducă un „detector de gay” la graniţe

298

Yousouf Mindkar, director al departamentului de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii din Kuwait, a declarat că în prezent se lucrează la o metodă medicală de screening, care să depisteze homosexualii și lesbienele, pentru a nu le permite intrarea în ţară.

Măsura ar putea fi introdusă în statele din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), adică Bahrain, Kuwait, Qatar, Oman, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, ţări care pedepsesc actele homosexuale. Oficialul nu a elaborat asupra felului în care medicii s-au gândit că pot depista homosexualitatea.

„Centrele de sănătate desfăşoară verificări medicale de rutină pentru a evalua starea de sănătate a expatriaţilor atunci când aceştia vin în ţările CCG. Totuşi, noi vom adopta măsuri stricte care ne vor ajuta să depistăm homosexualii, cărora le va fi interzisă intrarea în Kuwait sau în orice altă ţară membră CCG", a declarat Mindkar pentru cotidianul Al Rai, conform Mediafax.

Dintre ţările membre CCG, Arabia Saudită impune pedeapsa capitală pentru homosexualii și lesbienele care au fost descoperiţi și condamnaţi. Cu toate astea, în practică, cei mai mulţi primesc pedeapsă cu închisoarea, amenzi și lovituri de bici, scrie Medical Daily. Kuwaitul, un stat considerat mai tolerant, pedepsește cu închisoarea până la 7 ani pentru actele homosexuale între bărbaţi și 10 ani de închisoare pentru actele homosexuale comise de tineri sub 21 de ani.

Pe glob, 78 de ţări menţin homosexualitatea în afara legii și 49 și lesbianismul. În afară de Arabia Saudită, și ţări din Orientul Mijlociu, precum Iran, Sudan, Yemen sau Mauritania impun pedeapsa capitală pentru aceste acte.