ADRA a oferit în dar o casă pentru o familie cu probleme din Galaţi

13

Marţi, 2 aprilie, a avut loc inaugurarea casei pe care Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor a oferit-o în dar unei familii cu probleme din localitatea Buciumeni, judeţul Galaţi.

ADRA a decis să includă familia în proiectul „Reclădind speranţe" şi astfel a reuşit să ofere familiei Triţă o casă nouă, cu ajutorul voluntarilor, al vecinilor, al primăriei şi al Asociaţiei Serviciului Umanitar pentru Penitenciare.

Casa familiei Triţă a ars în urma unui incendiu, necazul lăsând pe drumuri mama şi pe cei patru copii, cu vârste între 5 şi 11 ani. În plus, tatăl – care ar fi trebuit să fie un sprijin pentru familie – este în închisoare, având de ispăşit o pedeapsă cauzată de o faptă comisă într-un moment necugetat.

„Sper ca domnul Triţă să aprecieze din plin acest gest extraordinar care s-a făcut pentru el şi pentru familia sa, astfel încât, atunci când se va elibera din închisoare, să dea dovadă de responsabilitate, oferind suportul său soţiei şi celor patru copilași", a declarat Iacob Adrian, directorul penitenciarului din Focşani, prezent la inaugurare.

„Necazul meu s-a transformat într-o mare bucurie! Am început o viaţă nouă!" suntcuvintele rostite printre lacrimi de către doamna Lala Triţă, în momentul inaugurării locuinţei, informează site-ul ex-press.ro.