ADRA România ajută o mamă a doi copii să-și împlinească un vis

110

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) România a inaugurat marţi, 21 mai 2013, o nouă locuinţă pentru o familie săracă din localitatea Vlădeni, judeţul Botoșani, informează un comunicat remis Semnele Timpului.

Condurache Mariana, în vârstă de 29 ani, este mama a doi copilași, Dragos de 7 ani și Noemi de 5 ani, pe care-i crește singură, deoarece tatăl lor nu se interesează de soarta acestora.

Impresionaţi de cazul acestei familii, mulţi voluntari români s-au implicat în proiectul ADRA Romania "În sfârșit acasă" prin care și această familie a fost ajutată cu toate lucrările de finisaje interioare și exterioare pentru ca să se poată muta într-o casă nouă, iar copii să se bucure de condiţii decente de viaţă.

„Nu îmi vine să cred ceea ce văd. Nu mai speram să terminăm căsuţa pe care o începusem a o construi cu puterile noastre. Ni s-a implinit azi un vis. Mulţumim tuturor! Mulţumim ADRA!" au fost cuvintele rostite printre lacrimi de bucurie de către Mariana, beneficiara acestui proiect.

Prezent la inaugurare, Sorin Goleanu, directorul ADRA România a afirmat că „cea mai mare bucurie a noastră este să-i vedem fericiţi pe cei care beneficiază de acest proiect. Sperăm ca cei doi copilași ai doamnei Condurache să poată avea o dezvoltare armonioasă în noile condiţii oferite de această căsuţă și, deasemenea, să-și dorească să fie și ei un sprijin pentru alţi săraci din jurul lor".

„Fără efortul voluntarilor noștri sosiţi de departe din Spania, Zaragoza sau de aproape ( Moldoviţa, Udești, Bacău etc ) cu siguranţă că nu s-ar fi putut realiza ceea ce se vede acum aici. Tuturor le mulţumim din suflet pentru implicare!" – Istrate Gabriela, asistent social ADRA România

În anul 2012, ADRA Romania a construit în cadrul acestui proiect șase locuinţe sociale pentru familii defavorizate și a ajutat în cadrul proiectului "Reclădind speranţe" la refacerea a cinci case distruse de incendii. În anul 2013 au fost deschise deja cinci astfel de șantiere.