Casa ADRA primește o finanţare de 50.000 de euro pentru 2014

23

Consiliul General al Municipiului București (DGASMB) și-a reînoit acordul de asociere cu ADRA România în vederea susţinerii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă Pentru Victimele Violenţei în Familie — Casa ADRA. Potrivit acestui acord, instituţia va finanţa ADRA cu 50.000 de euro pentru asigurarea adăpostului, hranei, consilierii psihologice, asistenţei sociale şi medicale a victimelor violenţei în familie.

„Deși, pe parcursul anului trecut, ADRA România s-a putut bucura de finanţare pentru Casa ADRA, venită din partea Primăriei Generale a Municipiului București, acest lucru nu ne oferea siguranţa faptului că și pentru anul 2014 lucrurile vor sta în același fel. Trebuie să recunosc că am avut emoţii în legătură cu primirea unui nou vot pozitiv, ţinând cont de multele proiecte importante care se găseau pe agenda Consiliului General. Faptul că și de data aceasta votul a fost unul în favoarea proiectului nostru, pe de o parte, ne onorează foarte mult, dar, pe de altă parte, ne responsabilizează încă o dată în vederea implementării acestui proiect cu înalt profesionalism" a declarat directorul executiv al ADRA România, Sorin Goleanu.

„Din punctul meu de vedere, aprobarea spre refinanţare a proiectului Casa ADRA reprezintă ceva normal, dat fiind faptul că ADRA a demonstrat, de-a lungul timpului, că merită cu prisosinţă acest lucru", a declarat Cosmina Simiean, directorul general al DGASMB.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie — Casa ADRA. În acest centru, ADRA oferă cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. Serviciile oferite includ şi consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

De asemenea, campaniile realizate în această perioadă („Bărbaţi adevăraţi", „Ciocu MARE!", „Dai în ea? Dăm în tine… cu LEGEA!" și, de asemenea, campania desfășurată în anul 2010, în parteneriat cu campionul monidal de box Leonard Doroftei — „Îţi place să dai? Alege-ţi un partener pe măsură!") au făcut ca ADRA România să fie recunoscută ca un lider de opinie important pentru populaţie, un partener de încredere și vector de vizibilitate pentru cei care au susţinut aceste proiecte.

Sursa foto: ADRA