DONAŢII pentru primul spital ADRA dintr-o tabără de refugiaţi

282

 

ADRA este o organizaţie nonguvernamentală eficientă în programele sale, în special în cele care se adresează nevoilor imigranţilor refugiaţi, așa cum s-a demonstrat prin distingerea cu Premiul I la categoria „Proiecte și campanii de voluntariat”, în cadrul celei de-a 15-a ediţii a Galei Societăţii Civile, pentru programul „Speranţă pentru imigranţi”. Acum, ADRA este în curs de ridicare a primului său spital, într-o tabără de refugiaţi de lângă Erbil, Irak. Însă are nevoie de ajutor prin donaţii.

Mai mult de 800.000 de persoane, aproape o treime din populaţia orașului Mosul, au fost forţate să fugă după ce gruparea teroristă Stat Islamic a ocupat orașul. Aceasta este soarta multor alte sute de mii de persoane din fostele zone ocupate de SI. În tabăra de refugiaţi de lângă Erbil, care se află în regiunea kurdă a Irakului, nu sunt mai mult de 35.000 de refugiaţi, dar spitalul ADRA ar acoperi nevoile unei populaţii de 100.000 de persoane din zonă.

Motivele pentru care este nevoie de un asemenea proiect sunt evidente și prea multe pentru a le număra pe degete. Suferinţele fizice și psihice cauzate de conflictul terorist, căldura extremă, malnutriţia severă, mușcăturile de șarpe, lipsa acută de medicamente, bolile diareice și accesul minim la orice fel de îngrijire medicală care ar putea viza aceste probleme sunt chestiuni de viaţă și de moarte pe care mii de oameni le înfruntă zilnic, singuri și lipsiţi de speranţă. Chiar și în tabere rămân multe probleme medicale de rezolvat, cum ar fi și ocazionalele intoxicaţii alimentare. Cea de luna trecută a afectat 800 de persoane, dintre care 200 au trebuit internate în spital.

Construirea spitalului din tabăra Hasan Sham merge conform planului, sub coordonarea ADRA Kurdistan. Managerul de proiect, doctorul Michael Von Hörsten, anunţa la sfârșitul lunii trecute că prima fază a proiectului a fost încheiată odată cu finalizarea lucrărilor la Unitatea de Urgenţe. S-au început lucrările la a doua fază a proiectului, care înseamnă punerea la punct a mai multor unităţi auxiliare, inclusiv una pentru boli mintale și una pentru odontologie. Însă niciuna dintre faze nu poate fi finalizată fără ajutorul susţinătorilor ADRA, care au contribuit cu donaţii.

În momentul de faţă, ADRA România anunţă că, prin donaţiile pe care le va primi pentru această campanie umanitară, dorește să achiziţioneze echipamentele necesare activităţii medicale și să le trimită la sfârșitul acestei luni. Lista echipamentelor este următoarea:
50 de lenjerii pentru paturi (plus halate albe);
EKG (plus electrozi și gel);
Monitoare (TA, AV etc.);
Defibrilatoare;
Termometre;
Tensiometre;
Stetoscoape;
Truse intervenţie chirurgie;
Ecograf;
Aspiratoare secreţii;
Injectomate;
Baloane resuscitare Ruben;
Laringoscoape;
Tărgi rigide;
Atele imobilizare fracturi;
Pulsoximetre;
Ventilatoare mobile ATI;
Mănuși sterile/chirurgicale;
Comprese sterile (plus comprese arși);
Feșe (simple, autoadezive, elastice);
Seringi (2, 5, 10, 20 ml);
Branule (albastre, roz, verzi) cu fixatoare și perfuzoare;
Sonde (nazogastrice, de intubare, urinare);
Gulere cervicale și un fotoliu stomatologic complet (poate fi și la mâna a doua, dacă este într-o stare foarte bună).

Sprijinirea proiectului acesta este foarte simplu de realizat. Pe site-ul bursabinelui.ro a fost deschisă o pagină dedicată donaţiilor pentru spitalul ADRA, avantajul donării prin acest sistem fiind acela că nu este perceput niciun comision.

Pentru orice detalii vă rugăm contactaţi ADRA România la: 021-25 25 117 sau office@adra.ro.